Specialister i pulverlakering

Pulverlakering, sandblæsning, chromatering og transport

 

Højeste korrosions klasse C5

Kontakt os i dag

Pulverlakering - behandling af aluminium og stål

Pulverlakering er den bedste måde til at overfladebehandle aluminium og stål. Med pulverlakering gives der uanet muligheder i farver og metallic farver samt struktur pulver der giver deres emner en meget  flot overflade.
Pulverlakering er en optimal metode til overfladebehandling af aluminium og stål, som udsættes for for stærke klimatiske eller mekanisk påvirkninger, hvor der samtidig ønskes en dekorativ overflade, i en og samme arbejdsgang.

 

DTL Pulverlakering kan lakere op til højeste korrisions klasse C5   

Pulverlakeringsmetoden

Metoden med pulverlakering adskiller sig væsentligt fra traditionel vådlakering, både som materiale i selve påføringsprocessen samt i egenskaberne i den færdige overflade.

 

Vi tilbyder pulverlakering ved brug af alle almindelige kendte pulverlakeringstyper til såvel indendørs som udendørs brug, samt til specielt modstandsdygtige formål, alt efter hvilke egenskaber overfladebehandlingen med pulverlakering kræver.

Hvad er pulverlakering?

Pulverlakering er en metode, der bruges til overfladebehandling af blandt andet aluminium og stål. Som navnet af sig selv antyder er pulverlakering da en type lakering, der udføres med pulver.

 

Pulverlakering kan både bruges på emner, der skal være inde og udendørs, da det er et enormt slidstærkt materiale. Det betyder blandt andet, at en pulverlakering kan tåle hård slitage, høje temperaturer og desuden er modstandsdygtig over for de fleste opløsningsmidler såsom benzin, olier m.m.

Når pulverlakken er påført det pågældende emne i korrekt mængde og tykkelse, bliver det varmebehandlet i ovn, således pulveret flyder sammen og danner en ensartet overflade på metalemnet.

Hvad kan pulverlakeres?

Pulverlakering er en ret så alsidig metode, der både kan anvendes på store og små emner af stål og aluminium. Dog er pulverlakering en metode, der er begrænset til brug på metaller. Da pulverlakeringen foregår i DTL’s egne ovne, er der dog en begrænsning på metalemnernes størrelse ved 6000*2100*1650mm.

 

Pulverlakeringen fås med forskellige udtryk og bidrager til en overflade, der både er flot og ensartet samt hårdfør over for vind og vejr.

Processen for pulverlakering

Processen foregår ved, at pulverpartiklerne oplades til plus pol, når de blæses ud gennem pulverpistolerne, – og da conveyor systemet har minuspol, vil pulverartiklerne hæfte sig ved emnerne nøjagtig som en magnet vil hæfte sig til stål. Lagtykkelsen vil som standard ligge fra 70–120 my.

 

Derefter opvarmes emnet til ca. 180- 200°, som medfører en termoreaktion mellem lakkens komponenter. Herved dannes et stærkt molekylært netværk i pulverlakeringen, der er meget modstandsdygtigt overfor selv skrappe kemikalier, stærk opvarmning eller nedkøling.

UANEde muligheder med pulverlakering

DTL Pulverlakering lakerer i alle standard RAL-farver, samt NCS farver, antigrafitti pulver, strukturer m.m. Vi har også mulighed for igennem vores pulverleverandører at hjemtage og producere specielle farver. Stort set alt er muligt med pulverlakering.

Max. emne størrelse  6000*2100*1650 mm.

 

Se procesbeskrivelsen for pulverlakering